Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Μία έκθεση που πρέπει να πάμε όλοι.

Έκθεση αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας
«Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων»
Μια μοναδική έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων (από το «ρομπότ - υπηρέτρια» του Φίλωνος μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος και από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων) παρουσιάζει το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά (που βρίσκεται στο Κατάκολο) www.kotsanas.com στη Μύκονο (στο παλιό λιμάνι) καθημερινά μέχρι τις 13 Σεπτέμβρη 2013 με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξενάγηση για το κοινό.
Σκοπός της κινητής έκθεσης όπως και του μουσείου είναι να αναδείξουν αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων και να αποδείξουν ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας μας. Οι κοχλίες και τα περικόχλια, οι οδοντωτοί τροχοί και οι κανόνες, οι τροχαλίες και οι ιμάντες, οι αλυσοτροχοί και οι αλυσίδες, τα πολύσπαστα και τα βαρούλκα, τα έμβολα και οι κύλινδροι, οι υδραυλικοί ελεγκτές και οι βαλβίδες, είναι μερικά μόνο από τα εφευρήματα των αρχαίων Ελλήνων που αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους της πολύπλοκης τεχνολογίας τους. Αυτά τα κληροδοτήματα, ίδια και αναντικατάστατα, εξακολουθούν και σήμερα να αποτελούν τα δομικά στοιχεία της σύγχρονης τεχνολογίας μας, η εξέλιξη της οποίας θα ήταν αμφίβολη χωρίς την ανέξοδη και απροβλημάτιστη υιοθέτησή τους. Απλά χρειάστηκε πάνω από μια χιλιετία ωρίμανσης για να επανακτήσει η ανθρωπότητα αυτήν την αξιοθαύμαστη λησμονημένη τεχνολογία. Η εξερεύνηση αυτής της εποχής που η τεχνολογία αιχμής δεν κατοχυρωνόταν αποδεικνύει περίτρανα πόσα περισσότερα (από όσα νομίζουμε) χρωστά ο σύγχρονος Δυτικός Τεχνολογικός Πολιτισμός στους Έλληνες.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΕΚΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ
1.       Το σταθερό αυτόματο θέατρο του Ήρωνος (ο «κινηματογράφος» των Ελλήνων)
2.       Το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη ( το πρώτο υδραυλικό ωρολόγιο με κτύπους της ιστορίας)
3.       Η αυτόματη υπηρέτρια του Φίλωνος(το πρώτο λειτουργικό ρομπότ της ιστορίας)
4.       Το κινητό αυτόματο θέατρο του Ήρωνος ( το αυτοκινούμενο κουκλοθέατρο των Ελλήνων)
5.       Το υδραυλικό ωρολόγιο του Κτησίβιου(ένα θαύμα του αυτοματισμού)
6.       Η ύδραυλις του Κτησίβιου
(το πρώτο πληκτροφόρο μουσικό όργανο της ιστορίας)
7.       Το υδραυλικό αυτόματο των φθεγγομένων ορνέων και της επιστραφείσης γλαυκός
(ο πρώτος αυτοματισμός επαναλαμβανόμενου θεάματος με παραγωγή κίνησης και ήχου)
8.       Το ξυπνητήρι του Πλάτωνος
(η πρώτη συσκευή αφύπνισης παγκοσμίως)
9.       Ο ηχητικός συναγερμός του Ήρωνος
(ο πρώτος αυτοματισμός προειδοποίησης της ιστορίας)
10.   Το ατμοτηλεβόλο του Αρχιμήδη
(το πρώτο κανόνι της ιστορίας)
11.   Η πυροσβεστική αντλία του Ήρωνος
(η πρώτη εμβολοφόρα καταθλιπτική αντλία της ανθρωπότητας)
12.   Ο γαστραφέτης(ο πρώτος καταπέλτης)
13.   Το αυτόματο άνοιγμα θυρών ναού μετά από θυσία στο βωμό του (ο πρώτος κτηριακός αυτοματισμός της ιστορίας)
14.   Ο υπολογιστικός μηχανισμός των Αντικυθήρων
(ένας «φορητός υπολογιστής» από την αρχαιότητα).
15.   Η μαγική κρήνη του Ήρωνος (μια «αεικίνητη» συσκευή που παραβιάζει τους νόμους της υδροστατικής)
16.   Ο αστρολάβος του Πτολεμαίου(το G.P.S. των αρχαίων Ελλήνων)
17.   Η ευφυής οινοχόη του Φίλωνος
      (η πρώτη «έξυπνη» συσκευή οικιακής χρήσης στην ιστορία)
18.   Το οδόμετρον του Αρχιμήδη
(το πρώτο.ταξίμετρο της ιστορίας)
19.   Η τρίκωλος ανυψωτική μηχανή
(
ο πρώτος γερανός κατακόρυφης ανύψωσης της ανθρωπότητας)
20.   Η αιολόσφαιρα του Ήρωνος(η πρώτη ατμομηχανή της ανθρωπότητας)
21.   Ο υδραυλικός κοχλίας του Αρχιμήδη
22.   Η ύσπληξ (ο πρώτος αθλητικός μηχανισμός της ιστορίας)
23.   Η διόπτρα του Ήρωνος
(ένας θεοδόλιχος και ένας χωροβάτης από το.παρελθόν)
24.   Ο υδραυλικός τηλέγραφος του Αινεία
(
η πρώτη συσκευή τηλεπικοινωνίας παγκοσμίως)
25.   Η ιπτάμενη περιστερά του Αρχύτα(η πρώτη αυτόνομη πτητική μηχανή της ανθρωπότητας)
26.   Το αυτόματο σπονδείο με κερματοδέκτη (ο πρώτος αυτόματος πωλητής της ιστορίας)
27.   Η μηχανή κοπής θηλυκών σπειρωμάτων του Ήρωνος (ο πρώτος σπειροτόμος της ιστορίας)
28.   Ο λιθοβόλος καταπέλτης του Φίλωνος(ο πρώτος μεγάλος λιθοβόλος καταπέλτης της ιστορίας)
29.   Ο πολυβόλος καταπέλτης του Διονυσίου(ένας αυτόματος επαναληπτικός καταπέλτης με την πρώτη εφαρμογή της επίπεδης αλυσοκίνησης παγκοσμίως)
30.   Ο παντογράφος του Ήρωνος (η πρώτη συσκευή αντιγραφής, μεγέθυνσης και σμίκρυνσης παγκοσμίως)
31.   Ο «ελληνικός» νερόμυλος του Στράβωνος(η πρώτη αξιοποίηση της υδραυλικής ενέργειας παγκοσμίως)
32.   Η ανεμοκίνητη ύδραυλις(η πρώτη αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας παγκοσμίως)
33.   Ο τετράντας του Ιππάρχου(ο πρώτος εντοπιστής γεωγραφικού πλάτους καθημερινής χρήσης παγκοσμίως)
34.   Το μονόχορδο του Πυθαγόρα(το πρώτο επιστημονικό μουσικό όργανο παγκοσμίως)
35.   Το οστομάχιον του Αρχιμήδη (το πρώτο παζλ της ιστορίας)
κ.ά

Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Περί νέου αντιδημάρχου κλπ αστεία!


Το «κομμένο αυγολέμονο» και άλλα παράλογα του Δήμου μας…

Με μεγάλη χαρά είδα και εγώ όπως και οι αλλοι Μυκονιάτες την απόφαση του Δημάρχου μας για τον ορισμό του τρίτου αντιδήμαρχου. Με ακόμη μεγαλύτερη χαρά είδα ότι ο Δήμαρχος επέλεξε την άξια Κυρία Ειρήνη Γρυπάρη για την θέση αυτή.

Το γεγονός είναι ότι η Ειρήνη είναι ένας άνθρωπος που προσφέρει καθημερινά και ακούραστα στα κοινά, με τον τρόπο τον δικό της. Έχει μεράκι, έχει όρεξη, προσφέρει χρόνο, είναι δραστήρια. Εγώ προσωπικά είμαι ευτυχής που έχω συνεργαστεί με συμβούλους όπως την Κυρία Γρυπάρη. Προτού συνεχίστε την ανάγνωση, θέλω να κάνω σαφές ότι δεν έχω στόχο να κρίνω την Κυρία Γρυπάρη και την προσφορά της, την οποία εκτιμώ, αλλά την απόφαση αυτή καθ'αυτή.

Η απόφαση αυτή όμως είναι λάθος. Ο κ. Δήμαρχος, θέλοντας να επιβεβαιώσει άλλη μια φορά ότι δεν έχει όραμα αλλά ούτε και την θέληση για βελτίωση, συνεχίζει τις λάθος επιλογές που είχα περιγράψει και λίγα χρόνια  πριν.

http://justmykonos.blogspot.gr/2011/10/blog-post_9630.html

 Ο τρόπος αυτός διοίκησης του Δημου δεν οδηγεί πουθενά αλλού παρά στην πλήρη αποδιοργάνωση του και κατάρρευση των ελαχίστων λειτουργιών που έχουν ακόμη απομείνει. Ο Δημος δεν χρειάζεται απλώς καλούς, ή κάποιους που δεν έχει αποδειχθεί ότι είναι κακοί. Ο Δήμος χρειάζεται όραμα και ικανούς.

Δεν γίνεται να προχωρήσει άλλο αυτή η κατάσταση με συμβούλους γλάστρες, συμβούλους που ψηφίζουν χωρίς να έχουν καταλάβει τι, με ξερόλες Προέδρους που οδηγούν σε απανωτές αποτυχίες και απορρίψεις τις αποφάσεις ζωτικής σημασίας για το νησί.

Η φίλη και συγγενής Ειρήνη πιστεύω ότι δεν είναι το κατάλληλο άτομο για την θέση του αντιδημάρχου, για τους παρακάτω λόγους:

1.       Σφαγεία. Δεν ηταν εκει και παλαιότερα που μας τα έκλεισαν; Τι έκανε προτού για να γλυτώσει την κατακραυγή; Τίποτε, έπρεπε να μας κλείσουν. Επίσης έχει ή όχι οικονομικές συναλλαγές και σφάγια; Δεν είναι λίγο παράνομο;

2.        Εφαρμογή πολιτικής του Δήμου για κυκλοφοριακό και στάθμευση, χωρίς την Δημοτική αστυνομία!!!! Το παράλογο στον υπερθετικό βαθμό! Ποια πολιτική; Πώς γίνεται να μην έχει Δημοτική αστυνομία και να διαχειριστείς την στάθμευση; Αρμοδιότητα Βαβέλ!

3.       Παιδικές χαρές. Γιατί, έως τώρα τι γινόταν; Αφού δεν έχουμε παιδικές χαρές, απλώς χώρους για απευθείας αναθέσεις σε ανάλογους προμηθευτές . Ποιος την εμπόδισε στις τόσες σχετικές  επιτροπές που βρίσκεται (σε όλες σχεδόν) να έχει κάνει κάτι έως τώρα; Εκτός αν είναι θέμα προετοιμασίας για την Προεδρεία του Δημοτικού Συμβουλίου, εκεί υπάρχει σχέση….

4.       Προστασία καταναλωτή κλπ. Με ποιες γνώσεις; Με ποιες επαφές; Σε ποια ένωση καταναλωτών; Πώς, Πού, γιατί; Άλλη μια από τα ίδια!

5.       Γαλάζιες σημαίες. Δεν είναι δημοτική δέσμευση, πρέπει να είναι των επιχειρηματιών στις παραλίες. Ο Δήμος απλώς πρέπει να διευκολύνει! Πώς δηλαδή ο Αντιδήμαρχος θα ρυθμίσει να υπάρχει τουαλέτα για τους ανάπηρους και μπάρα από το πάρκιν μέχρι την θάλασσα;  Αυτή η πρακτική που εφαρμόζει η ΕΕΠΦ σε συνεργασία με την Alpha Bank για να συνεργάζονται με τους Δήμους, είναι απλώς για να τα οικονομήσουν!  Η γαλάζια σημαία έχει πολλές ιδιαιτερότητες, θέλει διάβασμα, προετοιμασία, γράψιμο ώρες ατέλειωτες, συνεργασία με Λιμεναρχεία, ιδιώτες, κτηματικές κλπ. Απλώς δεν θα γίνει τίποτε. Επίσης αυτό το έργο προβλέπεται αν δεν απατώμαι και στις δράσεις της ΚΔΕΠΠΑΜ. Αυτό δεν είναι επικάλυψη;

6.       Δημοτικής συγκοινωνίας! Έπρεπε πρώτα να αγοράσουμε το λεωφορείο και μετά να ορίσουμε αντιδήμαρχο. Αν θέλει για πρακτική, να βρει το εγκαταλελειμμένο Club car του Γιαλού και να το βάλει σε κυκλοφορία, έτσι για αρχή!

7.       Παράνομα πλαίσια και πινακίδες! Μα είναι ουσιαστικά υπεύθυνη ήδη τώρα, με την επιτροπή αισθητικής. Τι έκανε;   Τίποτε! Ποιο πλαίσιο, ποια πινακίδα ξηλώθηκε; Καμιά! Τι παράδοξο!

8.       Αγροτική ανάπτυξη, αλιεία κλπ. Εδώ έχει σχέση, αλλά όχι όραμα ανάπτυξης. Ξέρει από αγροτικά, δεν ξέρει από ανάπτυξη, νέες καλλιέργειες, υγιή  συνεταιριστικά, κλπ. Επίσης, δεν έχει δείξει έως τώρα καμιά ευαισθησία στην χρήση φυτοφαρμάκων, στην διαφύλαξη των παραδοσιακών καλλιεργειών, και σε άλλα θέματα που θα έπρεπε να είμαστε παρόντες σαν Δήμος!

9.      Προστασία περιβάλλοντος και πρασίνου! Τι περίεργα πράγματα! Σίγουρα φρόντισε να βάλει λουλουδάκια στον κόμβο περιφερειακού – Άνω ΜΕράς. Δεν είναι αυτά που θα έπρεπε για το νησί μας. Δεν είδε όμως τι γίνεται στα απέναντι πεζοδρόμια που απλώς έχει βιασθεί κάθε λογική! Όσο αφορά το περιβάλλον, νομίζω ότι αποτελεί ύβρη το γεγονός ότι κάποιος επίσημα ασχολείται με το περιβάλλον στο νησί μας! Ίσως με τον καιρό να διωχθεί περισσότερο ακόμη και από τον αντιδήμαρχο οικονομικών μιας και εκεί το έγκλημα είναι κατά πολύ μεγαλύτερο! Η Ειρήνη δεν είναι αυτή που μοίραζε κάδους στις γειτονιές, λες και έκανε καλό που γέμισε το νησί με μικρές χωματερές, χωρίς να υπολογίσει ούτε τις περισσότερες στάσεις στα δρομολόγια, ούτε την καθαριότητα των χώρων γύρω απ οτους κάδους, ούτε τα καύσιμα, ούτε τίποτε; Δεν υπήρξε μελέτη, δεν υπήρξε ασφάλεια, δεν υπήρξε πρόβλεψη, δεν υπήρξε τίποτε. Μόνο παρατημένοι κάδοι δίπλα στις παραγγεριές, όπως τις κολώνες με τις καμμένες λάμπες και τα βραχυκυκλώματα. Αυτό είναι προστασία περιβάλλοντος; Αν ναι, ευχαριστώ, δεν θα πάρω...

10.   Είναι από τα λίγα μέλη του συστήματος που διαχειρίζονται χρήματα και παραλαμβάνουν έργα χωρίς αξιολόγηση και ειδικές γνώσεις. Κλειστό κύκλωμα που πρέπει να ανοίξει και σε άλλους συμβούλους πριν ανοίξει με τον εισαγγελέα.

11.   Οι όλες αρμοδιότητες αναφέρονται σε στις αρμοδιότητες του αντιδημάρχου ποιότητας ζωής. Τι παράδοξο! Εδώ μιλάμε για δημοτικό σύμβουλο που ξέρει την ποιότητα κηδειών και μνημοσύνων!
 
Η έως τώρα συμπεριφορά δεν έχει δείγματα προγραμματισμού.
Το να παίρνουμε απο πίσω τον εργολάβο ασφαλτόστρωσης χωρίς να μπορούμε να έχουμε άποψη για την ποιότητα της δουλειάς του, ούτε για τον όγκο του έργου, ούτε για τις προτεραιότητες (δρομάκια δώρο σε κολλητούς κλπ), είναι έγκλημα. Δεν είναι ενδιαφέρον.
Το να μην έχουμε τον τσαμπουκά να ζητήσουμε την περιποίηση ενος πεζοδρομίου, το να αγνοούμε το δικαίωμα του πολίτη για ελευθερη πρόσβαση είναι έγκλημα.
Το να είμαστε σε επιτροπές παιδειάς, όταν δεν εμπιστευόμαστε εκεί ουτε τα παιδιά μας, είναι έγκλημα.
Το να συναποφασίζουμε για το σπάσιμο του ΕΠΑΛ χωρίς να ακολουθήσουμε τις νόμιμες διαδικασίες και χωρίς να έχουμε άποψη για το τί αποφασίζουμε είναι έγκλημα.
Έγκλημα επίσης είναι να αποφασίζουμε για τονσύμβουλο τουρισμού χωρίς να έχουμε σχέση με το θέμα, ή για συντηρήσεις οχημάτων χωρίς να ξέρουμε, ή για οικονομικά θέματα χωρίς να καταλαβαίνουμε, ή τόσα άλλα...
 
Αυτοί φίλοι δημότες είναι οι λόγοι που το νησί δεν λειτουργεί. ΑΝ δεν γίνονται σωστά και με γνώση κάποια πράγματα, τότε το αποτέλεσμα θα είναι λάθος. Δεν γίνεται να φυτέψεις αγγινάρες και να περιμένεις να βγάλεις λάδι και κρασί!
 

   

 

Μεταξύ λοιπόν των επιλογών του Δημάρχου, ο Δήμαρχος επέλεξε την Ειρήνη, να δράσει ως ένας ξανθός Κορνίβας και να φέρει το νησί σε ακόμη μεγαλύτερα δεινά. Δεν υπάρχει όραμα. Απλώς χρησιμοποιεί τον ενθουσιασμό κάποιων ρομαντικών, κάποιων φιλότιμων, κάποιων φιλόδοξων για να κερδίσει χρόνο  και να περάσει άλλη μια μέρα.

Δεν είναι τρόπος  διοίκησης αυτός.
Το ίδιο λάθος έχει επαναληφθεί και στα οικονομικά, που ο καθόλα άξιος και φιλότιμος αντιδήμαρχος αγωνίζεται για ένα άγνωστο σε αυτόν αντικείμενο. Για τον λόγο αυτό άλλωστε και δεν υπάρχει ουδεμια βελτίωση στις διαδικασίες και απλώς βρισκόμαστε στο πέλαγος.

Πρέπει να αλλάξει άμεσα, πρέπει ο καθένας να πάρει τις ευθύνες του, πρέπει κάποιος να εξηγήσει στον Κορνίβα που τρέχει σαν τρελός για να προλάβει τους λόγους που ο Δήμος έμεινε έως σήμερα χωρίς έκτακτους, χωρίς χρήσιμους, χωρίς οχήματα, χωρίς καύσιμα έως πρόσφατα,  χωρίς μέλλον στην καθαριότητα. Όμορφες, καθαρές εξηγήσεις! Το έχει ανάγκη ο τόπος μας, το νησί που μας εμπιστεύτηκαν οι δημότες.

Είναι καθήκον όλων των Δημοτικών Συμβούλων και όλων των Δημοτών να σταματήσουν την απαξίωση αυτή.

Βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα του κομμένου αυγολέμονου. Τι κάνουμε; Χάνουμε την σούπα ή μας πιάνει «κόψιμο»;

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Να κάνουμε πεζοδρόμιο... Σωστά όμως!!

http://www.minenv.gr/1/13/131/13108/g13108367.html

Κτιριοδομικός κανονισμός.

'Αρθρο 367

Πεζοδρόμια.

(άρθρο 24 απόφ. 3046/304/30.1/3.2.1989)




1. Τα πεζοδρόμια των κοινόχρηστων χώρων κατασκευάζονται, ανακατασκευάζονται, επισκευάζονται και συντηρούνται με σκοπό να διασφαλίζεται η συνεχής, ασφαλής και χωρίς εμπόδια κυκλοφορία των πεζών σε όλη την επιφάνειά τους και η χρήση τους από άτομα με ειδικές ανάγκες, εφόσον επιτρέπεται από τη μορφολογία του εδάφους.
2. Υπόχρεοι:
α. Υπόχρεοι για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων και των τεχνικών έργων που τα αποτελούν (κράσπεδα, ρείθρα, υπόστρωμα και επίστρωση ή επικάλυψη) είναι οι ιδιοκτήτες των παρόδιων ακινήτων μπροστά στα οποία βρίσκονται.
β. Σε περίπτωση καταστροφής, αχρήστευσης και εκσκαφής από το Δημόσιο ή τον οικείο Ο.Τ.Α. των πεζοδρομίων που υπάρχουν πριν από είκοσι τουλάχιστον χρόνια, στα πλαίσια γενικής ανακατασκευής ή αναδιαρρύθμισης των οδών και πλατειών ώστε να ικανοποιούν καλύτερα τις ανάγκες του οικισμού, η δαπάνη αποκατάστασης, επισκευής ή ανακατασκευής των πεζοδρομίων βαρύνει τους παρόδιους ιδιοκτήτες.
γ. Σε κάθε άλλη περίπτωση καταστροφής ή αχρήστευσης ή εκσκαφής των πεζοδρομίων από την εκτέλεση εργασιών, υπόχρεος για την αποκατάσταση, επισκευή ή ανακατασκευή τους είναι ο φορέας εκτέλεσης των εργασιών αυτών, εκτός αν εκτελούνται αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση αυτού τούτου του παρόδιου ακινήτου, οπότε υπόχρεος είναι αποκλειστικά ο ιδιοκτήτης του.
δ. Η κατασκευή, ανακατασκευή ή επισκευή των πεζοδρομίων, μπορεί να γίνεται από τον οικείο Ο.Τ.Α. σε βάρος και για λογαριασμό είτε των ιδιοκτητών των παρόδιων ακινήτων είτε φορέων εκτέλεσης έργων εφόσον αυτά δεν έχουν κατασκευασθεί ή επισκευασθεί ακόμα ή δεν έχουν τηρηθεί οι προδιαγραφές που ισχύουν για την κατασκευή ή επισκευή τους.
3. Τρόπος κατασκευής:
α. Προδιαγραφές
Σε κάθε περίπτωση στις προδιαγραφές των πεζοδρομίων καθορίζονται οι διαστάσεις, το είδος κατασκευής και το είδος των υλικών των κρασπέδων, των ρείθρων, του υποστρώματος και της επίστρωσης ή της επικάλυψής τους. Επίσης καθορίζονται το είδος της φυτείας, οι διαστάσεις και τα άλλα στοιχεία των τμημάτων των πεζοδρομίων που διατίθενται για φύτευσή τους.
αα. Τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται σύμφωνα με προδιαγραφές που καθορίζονται με απόφαση του οικείου δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου. Σε οικισμούς που έχουν χαρακτηρισθεί παραδοσιακοί η πιο πάνω απόφαση εκδίδεται με σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Ε.Π.Α.Ε.
ββ. Σε οικισμούς με πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους και εφόσον τα πεζοδρόμια αποτελούν σημαντικό στοιχείο διαμόρφωσης των πολεοδομικών ή κυκλοφοριακών συνθηκών οδού, πλατείας ή περιοχής, οι προδιαγραφές κατασκευής στο σύνολο ή σε μέρος τους καθορίζονται με απόφαση του αρμόδιου νομάρχη που εκδίδεται με τήρηση της διαδικασίας του άρθρου 154.
γγ. Σε οικισμούς στους οποίους δεν έχουν καθορισθεί οι πιο πάνω προδιαγραφές τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται σύμφωνα με τις οδηγίες του οικείου δήμου ή κοινότητας που περιλαμβάνονται στην άδεια της παρ. 4.α. του παρόντος άρθρου.
β. Σε κάθε περίπτωση οι επιφάνειες των πεζοδρομίων έχουν αντιολισθηρή διαμόρφωση και είναι προσπελάσιμες από τις αναπηρικές πολυθρόνες, με κεκλιμένα επίπεδα (ράμπες) πλάτους τουλάχιστον 0,80 μ. που κατασκευάζονται σε κατάλληλες θέσεις, εφόσον αυτό επιτρέπεται από τη μορφολογία του εδάφους.
γ. Η κλίση κατά μήκος των πεζοδρομίων δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει το 12%. Για την αποφυγή μεγαλύτερης κλίσης κατασκευάζονται σε κατάλληλες θέσεις βαθμίδες σε όλο το πλάτος του πεζοδρομίου μέγιστου ύψους 0,15 μ.
δ. Βαθμίδες εξυπηρέτησης των κτιρίων:
αα. Έξω από τη ρυμοτομική γραμμή απαγορεύεται να κατασκευάζονται βαθμίδες για την εξυπηρέτηση των κτιρίων. Κατ' εξαίρεση, είναι δυνατή η κατασκευή τους, ύστερα από άδεια του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου, αν μετά την ανέγερση του κτιρίου έχει μεταβληθεί η υψομετρική στάθμη του δρόμου. Η κατασκευή αυτή πρέπει να εξασφαλίζει την ασφάλεια της κυκλοφορίας των πεζών και των αναπηρικών πολυθρόνων στην επιφάνεια που απομένει. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν επιτρέπεται στα πεζοδρόμια η κατασκευή σκαλοπατιών που κατέρχονται προς το κτίριο, για εξυπηρέτησή του, αλλά επιβάλλεται τα σκαλοπάτια αυτά να αρχίζουν 1 μ. μέσα από τη ρυμοτομική γραμμή ή από την οικοδομική γραμμή σε περίπτωση ύπαρξης προκηπίου που είναι σε συνέχεια του πεζοδρομίου και χρησιμοποιείται από το κοινό.
ββ. Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου έχουν εφαρμογή και σε υφιστάμενες κλίμακες ή βαθμίδες κλιμάκων. Κλίμακες ή βαθμίδες κλιμάκων που αντίκεινται στις διατάξεις της παραγράφου αυτής είναι επικίνδυνες από άποψη κυκλοφορίας η δε άρση του κινδύνου γίνεται με εφαρμογή των διατάξεων του κεφαλαίου Γ’ Μέρους ΙV ("περί επικινδύνων οικοδομών") από την αρμόδια πολεοδομική υπηρεσία.
ε. Φύτευση δένδρων, θάμνων κ.λ.π.:
αα. Κατά τη διαμόρφωση των πεζοδρομίων για τη φύτευση δένδρων, θάμνων κ.λ.π. οπωσδήποτε αφήνεται ελεύθερη δίοδος, πλάτους τουλάχιστον 0,60 μ. για τη διέλευση των πεζών. Ειδικά σε πεζοδρόμιο πλάτους μεγαλύτερου ή ίσου του 1,50 μ. η ελεύθερη δίοδος πρέπει να έχει πλάτος 0,80 μ. Ο κορμός των δένδρων τοποθετείται τουλάχιστον 0,50 μ. εσώτερα από την ακμή του κρασπέδου.
ββ. Όπου η ρυμοτομική γραμμή συμπίπτει με την οικοδομική ανάλογα με το ριζικό σύστημα των δένδρων πρέπει να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα για την αποφυγή βλάβης των κτιρίων και δομικών κατασκευών.
στ. Κάτω από τα πεζοδρόμια απαγορεύεται η κατασκευή ή η τοποθέτηση δεξαμενών για οποιοδήποτε σκοπό (αποθήκευση, συγκέντρωση υγρών κ.λ.π.). Κατ' εξαίρεση επιτρέπεται μόνο η τοποθέτηση εγκαταστάσεων των αρμόδιων φορέων για τη σύνδεση των κτιρίων με τα δίκτυα ηλεκτρισμού, ύδρευσης, αποχέτευσης, τηλεφώνου, φωταερίου ή φυσικού αερίου πόλης, καθώς και σωληνώσεων απορροής στους κοινόχρηστους χώρους των βρόχινων νερών των κτιρίων.
4. Διαδικασίες - Αναλογισμός δαπανών:
α. Για την κατασκευή ή ανακατασκευή καθώς και για την εκσκαφή των πεζοδρομίων απαιτείται άδεια του οικείου δήμου ή της κοινότητας, στην οποία αναφέρονται οι αντίστοιχες προδιαγραφές ή αν δεν υπάρχουν οι σχετικές οδηγίες.
β. Οι δαπάνες κατασκευής, ανακατασκευής, επισκευής ή συντήρησης των πεζοδρομίων που γίνονται από τον οικείο ΟΤΑ ή το Δημόσιο, εισπράττονται από τους παρόδιους ιδιοκτήτες ή τους φορείς εκτέλεσης εργασιών, που είναι υπόχρεοι ανάλογα με την περίπτωση σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν κάθε φορά για την είσπραξη των δημόσιων εσόδων.
γ. Στις περιπτώσεις του προηγούμενου εδαφίου η δαπάνη που αναλογεί σε κάθε παρόδιο ακίνητο υπολογίζεται από τον οικείο ΟΤΑ ή το Δημόσιο με βάση το μήκος του προσώπου που έχει στη ρυμοτομική γραμμή και την τιμή του τρέχοντος μέτρου που έχει η σχετική δαπάνη.
δ. Τυχόν ενστάσεις κατά των καταλογιστικών πράξεων υποβάλλονται στην αρχή που τις εξέδωσε, μέσα σε προθεσμία 15 ημερών από την κοινοποίησή τους στους υπόχρεους ιδιοκτήτες. Για τις ενστάσεις αυτές αποφασίζει το οικείο δημοτικό ή κοινοτικό συμβούλιο ύστερα από εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας του ΟΤΑ ή της τεχνικής υπηρεσίας δήμων και κοινοτήτων (ΤΥΔΚ) του νομού αν δεν υπάρχει τεχνική υπηρεσία.
 
 

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΡΕΛΟΣ!


1954:     ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ!                               2013:     ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΤΡΕΛΟΣ!

Ζητείται ΤΡΕΛΟΣ για νησί των Κυκλάδων ο οποίος να μπορεί και να θέλει (ΜΕΡΟΣ Α):

ΠΑΛΙΟ ΛΙΜΑΝΙ:

·         Να βγάλει τα Δηλιανά να τα πάει στον καινούργιο μόλο. Είναι πανάσχημα σκαριά, βλάπτουν την αισθητική μας.

·         Να ξαναφέρει όσα ξύλινα σκαριά υπάρχουν στο νησί μας για να δένουν μπροστά στον Γιαλό, αυτά και ΜΟΝΟ αυτά.

·         Να απαγορεύσει δια ροπάλου όλα τα αυτοκίνητα στον Γιαλό. Προμήθειες έως τις 09:00’.

·         Να επιβάλει στα καταστήματα να κρατάνε τα σκουπίδια τους μέσα, έως την στιγμή αποκομιδής.

·         Να ξηλώσει όλες τις παράτυπες πέργκολες του γιαλού.

·         Να εφαρμόσει κώδικα φωτισμού .

·         Να ξαναστρώσει όλο τον Γιαλό με πλάκες ή άλλο υλικό (πχ κτενιστό μάρμαρο ).

·         Να ελέγξει τις έως τώρα εισπράξεις από την χρήση δημόκοινων χώρων και να οδηγήσει στον εισαγγελέα αυτούς που δεν μερίμνησαν  για την είσπραξη τους έως τώρα.

·         Να δημιουργήσει πιάτσα ταξί πίσω από τον ΟΤΕ και να απομακρύνει την υπάρχουσα.

·         Να αγοράσει και να τοποθετήσει 50 ποδήλατα έξω από το ΛΗΤΩ τα οποία θα παρέχονται δωρεάν.

·         Να διεκδικήσει για δημοτική χρήση και να επισκευάσει άμεσα το κτήριο της Εμπορικής στο Λιμάνι, το κτήριο του ταχυδρομείου, την Σχολή Καλών Τεχνών και το ΛΗΤΩ.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ:

·         Να βρει ένα συνεργάτη και να διαθέσει το νέο πάρκιν στο λιμενικό καταφύγιο προς ενοικίαση, με τιμή 1 Ευρώ για τους Μυκονιάτες.

·         Ο ενοικιαστής αυτός να διαθέτει δωρεάν 50 ποδήλατα για τους οδηγούς.

·         Να δημιουργήσει γραμμή δωρεάν μεταφοράς με ηλεκτρικά λεωφορειάκια.

·         Να ελέγξει αποτελεσματικά την παράνομη  στάθμευση.

·         Να απαγορεύσει την στάθμευση στους Μύλους.

·         Να φτιάξει πάρκιν στον Νταβιά.

·         Να φτιάξει σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ συγκοινωνίες που να εξυπηρετούν το νησί και τους κατοίκους και όχι μόνο τους λεωφορειούχους.

·         Να ελέγξει και να βάλει κανόνες στην ενοικίαση δικύκλων και αυτοκινήτων.  

 

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ:

·         Να προκηρύξει διαγωνισμό για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου στους Μύλους, Αλευκάντρα, Λάκα, Μύλος Πεντάρα. Ο διαγωνισμός αυτός θα είναι μόνο για Πανεπιστήμια.

·         Να γίνει άμεση διαμόρφωση, σύμφωνα με τον διαγωνισμό.

·         Να απομακρύνει όλες  τις πινακίδες, βιτρίνες, τέντες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

·         Να καθιερώσει ετήσια άδεια χρήσης δημόκοινων χώρων.

·         Να προχωρήσει άμεσα στην υπογειοποίηση  όλων των καλωδίων της ΔΕΗ στον οικισμό αλλά και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. (Μύλοι, Μύλος Μπόνη, Κόκκινου κλπ)

·         Άμεση επισκευή των μύλων.

·         Να εφαρμόσει μακροπρόθεσμο σχέδιο δημοτικού δροσιμού – κλιματισμού με χρήση τηλεψύξης. Άμεσα όμως να απομακρύνει ότι κλιματιστικό είναι  ορατό.

Αυτά τα λίγα για αρχή, αν βρεθεί κανένας τρελός, θα του δώσουμε και τα επόμενα τεύχη καθηκόντων.

 

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ και άλλα ανέκδοτα του Δήμου μας!


Αίσθημα ευθύνης και φιλανθρωπία από το Σωματείο εργαζομένων και τον Δήμο Μυκόνου.

Μία σημαδιακή ημέρα, την έναρξη του Τριωδίου, την Κυριακή του Τελώνη και Φαρισαίου, διάλεξαν ο Δήμος μας και οι εργαζόμενοι σε αυτόν να «γιορτάσουν» το αίσθημα ευθύνης τους!

Μία κίνηση που έχει ευγενή κίνητρα αλλά δυστυχώς λάθος φορείς.

Δύο πρωταγωνιστές του δράματος της απαξίωσης του νησιού μας, οι εργαζόμενοι και ο Δήμος, καλούν τον πολίτη της Μυκόνου να στηρίξει μία κίνηση αγάπης και σεβασμού στον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο.

Η ανάρτηση αυτή δεν στρέφεται εναντίον των λίγων που πιθανόν να έχουν τέτοιες ευαισθησίες και που πιθανόν να εργάζονται στον Δήμο. Στρέφεται εναντίον της  πραγματικότητας που βιώνουμε στο νησί μας, πραγματικότητα για την οποία οι βασικοί υπεύθυνοι είμαστε ο Δήμος (Δήμαρχος, Σύμβουλοι και επιτροπές) αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτόν.

Το νόημα και ο στόχος της ανάρτησης αυτής, για όσους δεν θέλουν να την διαβάσουν όλη, είναι απλός. Δεν γίνεται σήμερα να λέμε ότι έχουμε αίσθημα ευθύνης, αλλά η καθημερινότητα μας να αποδεικνύει  το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι δεν νοιαζόμαστε καθόλου για τον συνάνθρωπο, είμαστε εντελώς ανεύθυνοι, ακούσιοι μικροαπατεώνες που δεν νοιάζονται για το αύριο του νησιού.

Λοιπόν:

Βασικά η ευθύνη δεν είναι αίσθημα όπως θέλει να το παρουσιάσει η αφίσα (με…) Αίσθημα ευθύνης σημαίνει υπευθυνότητα.  Ευθύνη από μόνη της είναι υποχρέωση. Υπάρχουν πολλές ευθύνες όπως επαγγελματική, πολιτική, ηθική, ποινική κλπ. Εδώ για ποια ευθύνη μιλάμε; Και ποιοι;

Με την πρώτη ματιά η κίνηση είναι ωραία. Όμως, υπάρχουν κάποια αναπάντητα ερωτήματα που δεν μου επιτρέπουν να σιγήσω και να μην κατηγορήσω την κίνηση. Συγκεκριμένα κάποια από τα ερωτήματα αυτά είναι:

1.       Ποιος σας είπε ότι το δοκιμαζόμενο παιδί σήμερα έχει ανάγκη από μεταχειρισμένα παιχνίδια ή λίγο γάλα ή κάποιο ρούχο που δεν κάνει στα υπέρβαρα παιδιά των βολεμένων;  Όχι κύριοι, δεν έχει τέτοιες ανάγκες. Αντιθέτως, έχει ανάγκη από σχολείο, από εκπαίδευση, από βιβλιοθήκες, από ξένες γλώσσες, από επαγγελματική εκπαίδευση και εξειδίκευση, από γραφείο υποστήριξης και διαμεσολάβησης, από δωρεάν φροντιστήριο, από υποτροφία από, από… ΑΠΟ ΟΡΑΜΑ!!! Τι κάνατε εσείς γι’ αυτό;  Τι έπρεπε να είχατε κάνει; Πού είναι  το αίσθημα ευθύνης σας; Κοιμόσαστε ήσυχοι το βράδυ όταν ξέρετε ότι μια ολόκληρη γενιά οδηγείται σε βοηθητικές εργασίες επειδή η οικογένεια τους δεν μπόρεσε να στηρίξει την πανάκριβη στο νησί μας παιδεία και επειδή ο Δήμος ήταν ανύπαρκτος; Εσείς που δεν είστε ικανοί να κάνετε ούτε μία Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (υποχρέωση από το 2010) καλείτε τώρα να στηρίξουμε τα δοκιμαζόμενα παιδιά;  Εσείς που δεν ντρέπεστε όταν λιγότερα από τα μισά παιδιά της Μυκόνου δίνουν Πανελλήνιες, εσείς καλείτε να τους δωρίσουμε παιχνίδια και κουδουνίστρες; Εσείς που δεν στηρίξατε καμια προσπάθεια ενισχυτικής εκπαίδευσης θέλετε παιχνίδια και ρούχα;  Εσείς που δεν στηρίξατε τους όποιους καλούς εκπαιδευτικούς πέρασαν από το νησί μας, εσείς που βλέπετε το σχολείο σαν κτήριο όπως το σφαγείο, εσείς που απαξιώσατε τον θεσμό της τεχνικής εκπαίδευσης, ΠΩΣ γίνεται να έχετε τώρα αίσθημα ευθύνης;

2.       Υπάρχουν δοκιμαζόμενες οικογένειες. Ξέρετε όμως γιατί; Γιατί απλώς, δεν έχετε στηρίξει καμια προσπάθεια οικοτεχνίας. Θέλετε καταναλωτές και σερβιτόρους. Δεν θέλετε να υποστηρίξετε τις δοκιμαζόμενες οικογένειες με διεξόδους από την κρίση.  Δεν φροντίσατε να δώσετε εφόδια, διέξοδο και γνώση στις οικογένειες που δοκιμάζονται από την κρίση, μιας και δεν έχουν επιχειρήσεις. Προτιμείτε την ελεημοσύνη, έτσι μόνο και μόνο για να βγάλετε λίγες φωτογραφίες για τις τοπικές εφημερίδες. Δεν νοιαστήκατε για  τα βασικά όπως ένα κοινωνικό παντοπωλείο, ένα οργανωμένο κέντρο για διανομή συσσιτίου για όποιον χρειάζεται,(όχι όπου εσείς θέλετε), μία στήριξη στα παιδιά που πιθανόν να μην σιτίζονται κανονικά. (όπως προς τιμή της κάνει η Εκκλησία στο νησί μας). Πώς θα τους βοηθήσετε λοιπόν; Με ελεημοσύνη; 

3.       Περισσότερο στήριξη χρειάζεται η Τρίτη ηλικία. Γι’ αυτούς τι κάνατε; Ποιες υποδομές, ποιους γιατρούς, Ποιο ΚΑΠΗ, ποιο, τι , πώς;

4.       Το Σωματείο ποιοι είναι; Μήπως οι τριάντα περίπου της καθαριότητας που δουλεύουν μόνο πέντε; Μήπως όλοι οι υπόλοιποι που απλώς λουφάρουν χωρίς να σέβονται το νησί, τον πολίτη, την ευλογία της μονιμότητας που έχουν; Μήπως είναι οι τύποι που φυλάνε την μπάρα ενώ ανήκουν στην καθαριότητα και τώρα τον χειμώνα απλώς κάθονται ενώ το νησί βρωμάει;

5.       Μήπως είναι και η τεχνική υπηρεσία; Ναι αυτοί που έπρεπε να είχαν φροντίσει για τις παιδικές χαρές… Τώρα τι μας λένε; Ξέρεις, επειδή λέω να τα ξύνω όλη την μέρα και όλο τον χρόνο, επειδή έχω παραμελήσει τις παιδικές χαρές και έχουν γίνει επικίνδυνες για τα παιδιά του νησιού, μήπως μπορείς να φέρεις κάνα παιχνίδι να το δώσουμε στα φτωχά; Επειδή δεν θέλω να αλλάξω τις λάμπες στους δρόμους, εκεί που τα παιδιά φοβούνται να προχωρήσουν μετά τα φροντιστήρια, σας ζητώ να χαρίσουμε παιχνιδάκια για να παίζουν τα φτωχά;  Επειδή δεν φτιάχνω πεζοδρόμια, επειδή δεν καθαρίζω τα φυτά έξω από τα σχολεία και τα παιδιά μπορεί να σκίσουν κάνα ρούχο, επειδή αδιαφορώ αν οι πρίζες στα σχολεία είναι κατεστραμμένες, τα νερά τρέχουν, ας τους δώσουμε τίποτε δωράκια τώρα…

6.       Μήπως είναι και η Δημοτική Αστυνομία; Όλοι αυτοί οι συμπαθείς εργαζόμενοι που δεν φροντίζουν να κάνουν ότι πρέπει, που ανέχονται να έχει γίνει πάρκιν ο Γιαλός, που ανέχονται να βλέπουν τα δεκατριάχρονα να αδειάζουν μπουκάλια βότκα στα μπαράκια του νησιού, που δεν προλαβαίνουν να πάνε μπροστά από το Α’ Δημοτικό κάθε πρωί να ρυθμίζουν λίγο την κίνηση, αυτοί που στοιχίζουν στον κακοδιαχειρισμένο Δήμο μας  πάνω από 1.000.000 € τον χρόνο;

7.       Μπας και είναι και το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» του φίλου μόνο;

8.       Μήπως είναι και οι δεκάδες εργαζόμενοι του Λιμενικού Ταμείου; Αυτοί που καταφέρνουν να εισπράττουν ελάχιστα από τα γιώτ που έρχονται στο νησί, αυτοί που ενώ είναι εργάτες καθαριότητας ανέχονται τον πανάκριβα πληρωμένο εργολάβο του Λιμενικού ταμείου, αυτοί που συμβιώνουν με τους security που απλώς πληρώνονται χωρίς να κάνουν κάτι, αυτοί που δεν νοιάζονται για την συντήρηση των λιμένων αν και γι’ αυτό πληρώνονται, όλοι αυτοί;  

9.       Ο Δήμος πώς υποστηρίζει; Ποιοι; Τι να πρωτοπεί κανείς!

10.   Αντί να έχετε τώρα ευαισθησία, γιατί δεν βάζετε κριτήριο εισαγωγής για τους παιδικούς σταθμούς, ώστε να εξυπηρετούνται οι δοκιμαζόμενοι δημότες; Δεν βαρεθήκαμε να εξυπηρετούμε μόνο τους γνωστούς;

Ο κατάλογος είναι μεγάλος. Σέβομαι όμως τον χρόνο του αναγνώστη και τον χώρο του blog.

Έλεγε ο Καζαντζάκης για την ευθύνη: 

Ν' αγαπάς την ευθύνη
να λες εγώ, εγώ μονάχος μου
θα σώσω τον κόσμο.
Αν χαθεί, εγώ θα φταίω

Για την ίδια ευθύνη μιλάμε; Πού είναι η δική μας; Μήπως ξεφτιλίζουμε τις λέξεις και τις έννοιες;

Δεν γίνεται να έχουμε ευθύνη όποτε θέλουμε, για ότι θέλουμε, αλλά η καθημερινότητα μας να είναι γεμάτη ανευθυνότητα, γεμάτη έλλειψη σεβασμού σε βαθμό που να αποτελεί πρόκληση.

Αν εντέλει νομίζετε ότι αυτό είναι ευθύνη, τότε παρακαλώ να γίνετε ανεύθυνοι, μπας και δούμε άσπρη μέρα!

Τέλος, αν κοιτάξουμε την ρίζα της λέξης ευθύνης, καταλήγουμε στην έννοια της σωστής διοίκησης των δημοσίων λειτουργών. Αυτοί που έκαναν τον έλεγχο ήταν οι εύθυνοι οι οποίοι έλεγχαν τους υπεύθυνους. Αυτοί που δεν είχαν σχέση ήταν οι ανεύθυνοι (μη υπόλογοι).  Αυτονόητο είναι λοιπόν ότι οι ανεύθυνοι δεν μπορούν να διαθέτουν αίσθημα ευθύνης! ( Ο Μπαμπινιώτης εξηγεί υπέροχα  την πραγματική σημασία της λέξης).

Τώρα, σχετικά με την φιλανθρωπία. Ο άνθρωπος, εξ ορισμού αγαπάει τον άνθρωπο. Δεν υπάρχει φιλάνθρωπος άνθρωπος, υπάρχει φιλάνθρωπος σκύλος ή φιλόζωος άνθρωπος.  Μη μπερδευόμαστε. Είναι καθήκον όλων, πόσο μάλλον των εκπροσώπων της Δημοτικής αρχής να στηρίζουν τον άνθρωπο κάθε στιγμή και με κάθε τρόπο. Δεν είναι εξαίρεση, είναι κανόνας. Δεν νοείται να είναι κάποιος εργαζόμενος ή αιρετός στον ΔΗΜΟ και να μην αγαπάει και να μην σέβεται τον συνάνθρωπο του, τον δημότη. Δεν χρειάζεται λοιπόν γιορτή και φανφάρες, είναι αυτονόητο. Πρέπει δε να καταλάβουν όλοι οι διαφωνούντες του Δήμου ότι αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και να αποζημιώσουν για την ζημιά που προκάλεσαν με την παρουσία και την συμπεριφορά τους.

Περισσότερες σκέψεις για την φιλανθρωπία στο http://antikleidi.com/2013/01/03/flanthropia/

Καλές Απόκριες λοιπόν, δεν θα χρειαστεί να ντυθείτε κάτι άλλο, την Κυριακή θα φοράτε το κουστούμι του ευαίσθητου φιλάνθρωπου!