Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΔΟΥ ΜΥκόνου. Κλειστή ή ανοικτή;


Οταν η Κοκκινοσκουφίτσα συμπαραστεκόταν στον Κακό Λύκο....

Αρκετοί που με γνωρίζουν λένε ότι σκέπτομαι ανάποδα...

Όμως δεν αντέχω, θα αναρτήσω την άποψη μου σχετικά με την κατάληψη της ΔΟΥ Μυκόνου.

Κάποιοι τύποι λοιπόν απο την βολεμένη Ευρώπη (ΤΡΟΙΚΑ που σημαίνει στα γερμανικά χέρι βοηθείας  άσχετα αν είναι), έρχονται στην Χώρα των Θυμάτων (παλιά ήταν των θαυμάτων) και λένε διάφορα πράγματα που πρέπει να γίνουν.

Είπαν πολλά που είναι καταστροφικά για τον λαουτζίκο αλλά είπαν και λίγες αλήθειες.

Για παράδειγμα μίλησαν για μείωση μη μισθολογικού κόστους. Εμείς εκεί, διαμαρτυρηθήκαμε, να μην μειωθεί το κόστος αυτό. Μας αρέσει να πληρώνουμε λεφτά που δεν καταλήγουν στον εργαζόμενο, που επιβαρύνουν το κόστος παραγωγής και που τα καταβροχθίζει το αχόρταγο Δημόσιο.... Δέχονται τώρα οι αισχροί πολιτικοί μας να μειώσουν τον κατώτατο  μισθό, αλλά δεν πειράζουν το μή μισθολογικό κόστος.... Αυτ΄οδεν είναι κοροϊδία;

Μίλησαν για μείωση του Δημοσίου, αλλά σκεφτήκαμε ότι άραγε τι θα κάνει ο Δημόσιος Υπάλληλος αν είναι άνεργος; Ναι τώρα δεν κάνει τίποτε, απλώς προβλήματα, όμως έχει λεφτά (έστω και δανεικά απο τους αισχρούς ευρωπαίους τοκοκγλύφους) να χαλάει και να ζει. Μα καλά, δεν υπάρχει ούτε ένας σε αυτή την Χώρα να πει φωνακτά ότι το Δημόσιο πρέπει πρώτα να αναδιοργανωθεί και στην συνέχεια να καθαριστεί απο τα τόσα τρωκτικά που φωλιάζουν σττα σπλάχνα του;

Βρέθηκε η εύκολη λύση της γρήγορης συνταξιοδότησης ή της εφεδρείας. Ρε παιδιά, ποιός θα τους πληρώνει; Άραγε για τον φορολογούμενο τι διαφορά υπάρχει αν πληρώνει έναν άδικο μισθό ή μία άδικη σύνταξη;

Μίλησαν για απελευθερώσεις  κλειστών επα;γγελμάτων. Εμείς εκεί, στην αντίσταση! Να στηρίξουμε το Κράτος των βολεμένων, των αχρήστων, των δικηγόρων, των ταξιτζήδων με τις 30 άδειες, των ανθρώπων που ζουν απο την πώληση δημοσίων αδειών για τις οποίες δεν πλήρωσαν, των ανθρώπων που ζουν απο την πώληση της υπογραφής τους, απο τα μονοπώλεια και τόσων άλλων παρανοιών που με τον καιρό μαζέψανε οι ανεγκέφαλοι που κυβέρνησαν.

Μέχρι και καταστήματα ανοιξαν στην Μάρνης που πουλάνε τα μαγικά χαρτάκια αδειών ΤΑΞΙ έναντι εκατομυρίων. Χαρτιά που δεν πλήρωσαν για την έκδοση τους παρά ένα χαρτόσημο. Ο δε Πρόεδρος των εκβιαστών, πήγε και έριχνε λάδι στους δρόμους που πέρναγαν τουριστικά λεοφορεία, γεμάτα απο πελάτες κρουαζιέρας! Ναι, αυτοί οι τύποι που δυσφημούν την Χώρα μας είναι αντιστασιακοί!!

Τώρα μιλούν για κλείσιμο κάποιων ΔΟΥ. Εδώ το πρόβλημα είναι σύνθετο.

Αφού δούλεψε το σύστημα της ψηφοθηρίας, διάλεξαν τα μεγαλύτερα νησιά σε ψήφους για να αφήσουν τις ΔΟΥ ανοικτές. Όμως μιλάμε για έσοδα, ΟΧΙ για ψήφους κύριοι ανεγκέφαλοι της Διοίκησης. Μιλάμε για επαγγελματίες όχι για ψηφοφόρους.

Το ίδιο έγινε και με την Περιφέρεια, με την Δικαιοσύνη, με τα νοσοκομεία ακόμη και με τις συγκοινωνίες και με τόσα άλλα.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι δεν σεβονται την Μύκονο, μιας και δεν εξαρτώνται οι βουλευτικές έδρες απο τους ψήφους του νησιού.

Αλλά στην βάση του το μέτρο είναι σωστό.

Οι ΔΟΥ πρέπει με τον καιρό να καταργηθούν. Πρώτα όμως πρέπει να έχει οργανωθεί το Κράτος έτσι, ώστε να μη νχρειάζονται.

ΑΝ θέλουμε να αντισταθούμε, τότε πρέπει να ζητήσουμε άμεσα καλύτερο φορολογικό σύστημα, περισσότερο internet και καλύτερη εφαρμογή του ΤΑXIS.

Οι εποχές που είμασταν στημένοι στις ουρές πρέπει να τελειώσουν, όπως επίσης και οι ηλίθιες υποχρεώσεις που μας θέλουν να πηγαίνουμε στην εφορία για ψήλου πήδημα. Γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε.

Ένα παράδειγμα γι’ αυτά που γράφω, είναι η φορολογική ενημερότητα, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων ή το αντίγραφο ποινικού μητρώου. Θυμάστε παλαιότερα που πηγαίναμε χωρίς λόγο στην Σύρο ενώ τώρα μπορούμε εύκολα και ωραία να τελειώσουμε στο ΚΕΠ;

 

 

Αντίσταση δεν είναι να λέμε όχι σε όλα. Αυτό είναι συντήρηση του συστήματος που μας έφερε στην σημερινή κατάντια. Ξυπνήστε!

Αφού δεν θέμε να είμαστε άλλο ψάρια πρέπει να βγάλουμε τα λέπια απο πάνω μας. ΑΝ θέλουμε να πετάξουμε ψηλά, πρέπει να αγωνιστούμε για νέα φτερά!

 

Αντίσταση είναι να ζητάμε το καλύτερο, το βέλτιστο για εμάς και τα παιδιά μας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου